Παραλείπω
4 συμβουλές για μια πιο άνετη εγκυμοσύνη

4 συμβουλές για μια πιο άνετη εγκυμοσύνη

1. Περιορίστε ορισμένες οικιακές εργασίες
Για μια έγκυο δεν είναι συνιστώμενο να ασχολείται με τον καθαρισμό χρησιμοποιώντας ισχυρά καθαριστικά, καθώς αυτό εκθέτει τόσο εκείνη όσο και το μωρό σε διάφορα χημικά. Ειδικά αν χρειάζεται να σηκώνει και να μετακινεί βαριά έπιπλα και εξοπλισμό.

2. Αναπαύστεστε δραστήρια
Η κόπωση που νιώθετε τους πρώτους μήνες οφείλεται στα υψηλά επίπεδα εγκυμοσύνης ορμονών που κυκλοφορούν στο σώμα σας. Αυτό είναι το σώμα σας να σας λέει να επιβραδύνετε το ρυθμό. Πολλές μελλοντικές μητέρες αναζητούν θετικές δραστηριότητες για να ανακουφίσουν το άγχος, όπως το γιόγκα, η μεταλλάξη, η επίσκεψη σε "σχολές για έγκυες" και άλλα.

3. Επισκεφτείτε τακτικά τον αγέλαστρο-γυναικολόγο που παρακολουθεί την εγκυμοσύνη σας
Η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης πολλές φορές πραγματοποιείται από τον οικογενειακό γιατρό. Στη Βουλγαρία, η εγκυμοσύνη παρακολουθείται από ειδικό αγέλαστρο-γυναικολόγο. Επισκεφτείτε τακτικά τις γυναικείες συμβουλές. Στον παρακολουθούντα ιατρό σας μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας. Αυτός παρακολουθεί πώς εξελίσσεται ο μελλοντικός σας τοκετός, καθώς και την κατάστασή σας. Μαζί του μπορείτε να συζητήσετε τον πιο κατάλληλο τρόπο για εσάς να γεννήσετε, να γνωρίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθενός από αυτούς.

4. Μην παραλείπετε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο
Τα αυξημένα επίπεδα ορμονών (προγεστερόνη και οιστρογόνο) μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά στα βακτήρια που κρύβονται στη συσσώρευση πλάκας και πέτρας των δοντιών, καθιστώντας σας πιο ευαίσθητους στις παθήσεις των ούλων. Αν παρατηρήσετε προϋπορισμένα, αιμορραγούντα ή ευαίσθητα ούλα (γινγκιβίτι), επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για καθαρισμό πριν τη γέννηση.

Δείτε ΕΔΩ για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές.

Back to top

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο

Αγοράστε τώρα